Пріма Форте

Перша серед кращих

Вміст діючої речовини: 5 г/л (0,47 %) флорасуламу, 10 г/л (0,94 %) амінопіраліду, 180 г/л (17 %) 2,4–Д у формі етилгексилового ефіру, у кислотному еквіваленті
Хімічна група: Триазолпіримідини, похідні піридинкарбонової кислоти, похідні арилоксиалканкарбонової кислоти
Препаративна форма: Суспензійна емульсія
Клас токсичності: Класифікація ВООЗ: III 


Головні переваги препарату:

  • Ефективність 90–100 % проти широкого спектра бур´янів, особливо падалиці соняшнику (+сульфо-імі), амброзії, видів осоту, сокирок, гірчаків, маку, лободи.
  • Ґрунтовий контроль нових сходів бур’янів, особливо падалиці соняшнику (+сульфо-імі) та амброзії.
  • Стабільна ефективність в складних погодних умовах.
  • Швидке проникнення системних діючих речовин миттєво зупиняє ріст бур’янів

ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕПАРАТУ:

Культура
Спектр дії
Фаза внесення
Норма витра-
ти, л/га
Кратність
обробок /
Термін очікування
Строки виходу*
Озима пшениця,
ярий ячмінь,
кукурудза

Однорічні, у
т. ч. стійкі до
2,4–Д, МЦПА
та окремі
багаторічні
дводольні
бур’яни
Обприскування посівів
у фазі 2–4 листки
однорічних та у фазі
розетки багаторічних
дводольних бур’янів до
утворення 2-го міжвузля
пшениці і ячменю та від 3
до 5 листків кукурудзи
0,5 л/га
- (1)
3 дні / -
Однорічні, у
т. ч. стійкі до
2,4–Д, МЦПА
та багаторічні
дводольні
бур’яни
Обприскування посівів
у фазі 6–8 листків
однорічних та 10–15 см
багаторічних дводольних
бур’янів до утворення
2-го міжвузля культури
0,7 л/га

 

Пріма Форте 0,5 л/га

Пріма Форте 0,7 л/га

СУМІСНІСТЬ

Препарат сумісний із фунгіцидами, інсектицидами, протидводольними гербіцидами, рідкими азотними добривами та регуляторами росту рослин. Сумісний із грамініцидами на основі ізопротурону і хлортолурону. Несумісний із грамініцидами на основі феноксапропу, клодинафоп-пропаргілу та диклофопу. При використанні препаратів у бакових сумішах слід такожвраховувати регламенти застосування іншого(-их) препарату(-ів), що додає(ю)ться до суміші (термін застосування, культури тощо). Перед приготуванням робочої суміші рекомендується перевірити змішуваність препаратів у невеликій посудині. 

ТЕМПЕРАТУРА ЗАСТОСУВАННЯ

Препарат починає працювати уже при середньодобовій температурі +5 °С, але при цьому його дія може бути повільніша. Оптимальна температура для застосування препарату — в межах від +8 до +25 °С.
Важливо! Не застосовуйте препарат одразу після заморозків або якщо заморозки очікуються в ніч після обробки.

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ПРОДУКТУ 

Препарат не викликає пошкоджень або зниження врожаю культурних рослин при його застосуванні від стадії кущіння до стадії двох міжвузлів у культурної рослини. Найчутливіші до дії препарату рослини сприйнятливих видів бур´янів у стадії розвитку від 2-х до 8-ми справжніх листків. Препарат містить діючі речовини з різним механізмом дії, що дозволяє
досягти надійного рівня контролю у разі змішаної забур´яненості. Рекомендована норма витрати препарату залежить від типу забур’яненості, стадії розвитку бур’янів, густоти культурних рослин та кліматичних умов до, під час і після обприскування.

Вищу з рекомендованих норму слід застосовувати у разі пізніх стадій розвитку бур’янів, високої забур’яненості посівів багаторічними бур’янами, на зріджених посівах, у разі тривалого періоду з прохолодною погодою та при пізній обробці культури (у фазі двох міжвузлів у культурних рослин). Для досягнення максимальної ефективності препарат слід наносити рівномірно на листову поверхню рослин, застосовуючи добре відрегульоване обладнання. Рекомендується застосовувати щілинні (плоскоструменеві) розпилювачі, які забезпечують середній розмір крапель при обприскуванні.

РЕКОМЕНДОВАНА НОРМА ВИТРАТИ РОБОЧОГО РОЗЧИНУ 

150–400 л/га.

ОБМЕЖЕННЯ ЩОДО СІВОЗМІНИ

Після застосування гербіциду Пріма Форте на посівах зернових на тому самому полі як наступні
культури можна вирощувати:

  • через 1 місяць: зернові, кукурудзу, сорго (у разі потреби пересіву);
  • восени цього року (після весняного застосування): озимі зернові, озимий ріпак, злакові трави;
  • при нормі витрати 0,5 л/га навесні наступного року: ярі зернові, ярий ріпак, кукурудзу, сорго, соняшник, картоплю, люцерну, цибулю, цукрові буряки, льон, капусту;
  • при нормі витрати щонайменше 0,7 л/га та при опадах не менше як 300 мм за цей період через 11 місяців: ярі зернові, ярий ріпак, кукурудзу, сорго, соняшник, картоплю, цибулю, цукрові буряки, льон, капусту;
  • не раніше ніж через 14 місяців: сочевицю, нут, сою, кормові боби, горох, моркву, люцерну.

У разі потреби пересівання після застосування препарату на тому самому полі можна вирощувати кукурудзу, сорго, ярі зернові, трави. При цьому перед пересівом треба провести глибоку оранку.

Застереження:

  • Не проводити обприскування, якщо очікуються заморозки
  • Не застосовувати препарат на зернових із підсівом конюшини, люцерни або інших бобових
  • Не допускати знесення робочого розчину препарату на сусідні поля, зайняті під чутливими дводольними культурами

ОБМЕЖЕННЯ ЩОДО СОЛОМИ Й РОСЛИННИХ РЕШТОК

Солому і рослинні рештки слід залишити на полі і якомога раніше після збирання врожаю загорнути в ґрунт на глибину не менше як 10 см за допомогою оранки, культивації, дискування. Після загортання соломи в ґрунт, щоб вона повністю розклалася, треба витримати щонайменше 4 місяці за умови активного мікробіологічного розкладу до посіву чутливих культур навесні наступного року. Препарат у рослинних рештках розкладається швидше в теплому й вологому ґрунті, розклад можна пришвидшити додатковим зрошенням.

Тара
5 л
Колір, матеріал, об’єм та інші властивості упаковки Товарів, які наведені на сайті ТОВ «Спектр-Агро», можуть змінюватись Виробником Товару
Контакти
ТОВ «Спектр-Агро»
Київська обл., м. Обухів, вул. Промислова, 20
+38 (067) 219-06-32
agro@spectr-agro.com
ХIТ ПРОДАЖІВ
MAXPLANT 18-18-18+3MgO+ME
Copyright © 2009 — 2024 ТОВ «Спектр-Агро».
Всі права захищені.
Натискаючи "Приймаю", ви погоджуєтеся на використання файлів cookie spectr-agro.com і сторонніх файлів cookie, а також інших аналогічних технологій для підвищення зручності перегляду, аналізу взаємодії з нашим контентом і в інших законних ділових цілях.