Скорпіон

Десикант контактної дії. Застосовується для зниження вологості зерна та припинення розвитку й поширення захворювань соняшнику за рахунок підсушування рослин перед збиранням.

Діюча речовина: дикват, 150 г/л
Виробник: Петерс енд Бург, Лтд, Угорщина
Формуляція: водорозчинний концентрат 

Механізм дії. За рахунок руйнування клітинних мембран і загибелі клітин відбувається висушування рослин. Через 7–12 днів після обробки культура готова до збирання.

Характеристика та переваги:

  • Швидке поглинання препарату рослинами, дощ через 15 хвилин після обробки не впливає на ефективність дії препарату.
  • Запобігання втрат врожаю та зниження його якості за рахунок блокування розвитку та поширення хвороб.
  • Оскільки діюча речовина контактної дії і швидко розкладається в рослинах, застосування препарату СКОРПІОН® є безпечним як на насіннєвих посівах, так і на посівах, призначених для харчових цілей.

Рекомендації щодо застосування.
Обробку посівів препаратом проводять у період фізіологічної стиглості насіння (30–37 %)Обробка в більш ранні строки розвитку культурних рослин може призвести до зниження врожайності і зниження посівних властивостей насіння. Норма витрати препарату зумовлена густотою стояння рослин, засміченістю посіву, погодними умовами під час обробки та періодом до збирання врожаю. Обробку краще проводити у вечірні часи або вдень при хмарній погоді, тому що спекотна сонячна погода хоч і прискорює, але зменшує ефективність десикації. Обприскування посівів проводять як наземним, так і авіаційним методами. Норма витрати робочого розчину повинна забезпечувати повне та рівномірне покриття всієї поверхні рослини. Для наземних обприскувачів вона становить 200–300 л/га з тиском 2–3 атм., для авіаційних обробок — 50–70 л/га з тиском 1,5–2,0 атм.

Приготування робочого розчину. 
Для приготування робочого розчину бак обприскувача заповнюють водою на 1/3 об’єму, включають режим змішування і додають необхідну кількість препарату. Доливають бак обприскувача до повного об’єму при ввімкненому режимі змішування. При внесенні препарату режим змішування має бути постійно ввімкненим для підтримки робочого розчину в однорідному стані. Робочий розчин необхідно використати протягом 24 годин.

Регламент застосування препарату

Культура Спосіб, час обробки Норма застосування препарату, л / га
Соняшник Обприскування посівів на початку побуріння кошиків 2,0–3,0


СКОРПІОН сумісний у бакових сумішах з сечовиною або аміачною селітрою (10 кг/га д.р.). При цьому норма витрати препарату може знижуватись до 1 л/га.

Світовий досвід застосування

Культура Норма витрати,
л/га
Спосіб, час обробки Період очікування
Льон, ріпак ярий та озимий, соя,

 

люцерна (насіннєві посіви), горох,

морква (насіннєві посіви)

2,0–3,0 Підсушування культурних рослин перед збиранням. Запобігання розвитку хвороб 5с7
Конюшина червона (насіннєві посіви), турнепс (насіннєві посіви) 3,0–4,0 5–7
Насіннєві посіви буряків цукрових, столових та кормових 4,0–6,0 8–10
Боби кормові (насіннєві посіви),

 

редька (насіннєві посіви)

4,0–5,0 5–7

 

Тара
10 л.
Колір, матеріал, об’єм та інші властивості упаковки Товарів, які наведені на сайті ТОВ «Спектр-Агро», можуть змінюватись Виробником Товару
Контакти
ТОВ «Спектр-Агро»
Київська обл., м. Обухів, вул. Промислова, 20
+38 (067) 219-06-32
agro@spectr-agro.com
ХIТ ПРОДАЖІВ
MAXPLANT 18-18-18+3MgO+ME
Copyright © 2009 — 2024 ТОВ «Спектр-Агро».
Всі права захищені.
Натискаючи "Приймаю", ви погоджуєтеся на використання файлів cookie spectr-agro.com і сторонніх файлів cookie, а також інших аналогічних технологій для підвищення зручності перегляду, аналізу взаємодії з нашим контентом і в інших законних ділових цілях.