Аккорд

Фунгіцид контактної дії з акарицидними властивостями для боротьби з хворобою плодової культури в період вегетації.

Діюча речовина: гідроксид міді, 150 г/л; сірка, 300 г/л
Виробник: Петерс енд Бург, Лтд, Угорщина 
Формуляція: масляна суспензія 

Механізм дії
При внесенні препарату на поверхні рослин утворюється захисний шар, який запобігає розвитку патогена. Іони міді поглинаються міцелієм гриба і викликають денатурацію білкових комплексів, у тому числі й ензим. Це призводить до порушення процесів метаболізму в клітині збудника, а потім і до загибелі патогена. Сірка порушує транспорт електронів у ланцюзі цитохромів мембрани клітини патогена. Це призводить до порушення процесів метаболізму в клітині збудника, а потім і до його загибелі. 

Рекомендації щодо застосування. Препарат вносять профілактично, коли погодні умови сприяють розвитку та поширенню захворювань, або безпосередньо перед первинним ураженням рослин (до проростання спор збудника на поверхні рослин).

Максимальна ефективність дії препарату на патогенні організми спостерігається при застосуванні його в комплексі з фунгіцидами системної дії. 

Регламент застосування препарату

 

Культура

 

Шкідливий об’єкт

Норма витрати препарату

Максимальна кратність обробки за сезон, шт.

 

Період очікування

Виноградники

Мілдью, оїдіум, кліщі

4,0–7,0

3

30

Яблуня

Парша, борошниста роса, кліщі.

5,0–7,0

4

Вихід людей для виконання механізованої роботи дозволяється через 3 дні після внесення препарату, для виконання ручної роботи — через 7 днів.

Норма витрати робочого розчину. 
При внесенні за допомогою наземного оприскувача становить 800–1000 л/га. Норма витрати робочого розчину повинна забезпечувати повне і рівномірне змочування поверхні рослин під час внесення, а також запобігати стіканню робочого розчину з поверхні рослини. 

Умови проведення обробки в залежності від культури.

Виноградники. На виноградниках препарат вносять до цвітіння та після цвітіння. Першу обробку слід проводити, коли середньодобова температура перевищує позначку +10 0С, а довжина молодих пагонів становить 10–15 см і більше. Наступні обробки проводять з інтервалом 10–15 днів.

Яблуня. На яблуні препарат вносять у період цвітіння та після цвітіння. Першу обробку проводять в період формування бутонів. Наступні обробки проходить з інтервалом 10–12 днів. 

За сприятливих умов для розвитку захворювання інтервал між обробками слід скорочувати до 7–8 днів.  

Погодні умови. 
Температура повітря +12… +20 0С є оптимальною для застосування препарату. Рясні опади можуть змити частину препарату з поверхні рослин, знижуючи, таким чином, його захисну дію. Тому в таких випадках рекомендовано проводити повторне внесення препарату з мінімальною рекомендованою нормою витрати для відновлення захисного екрану. 

Сумісність з іншими препаратами. 
Препарат сумісний з переважною більшістю пестицидів, які застосовуються для захисту садів та виноградників, за виключенням препаратів на основі фосетила алюмінію, тирама та сірки, а також препаратів, які утворюють кислу реакцію робочого розчину. В кожному конкретному випадку необхідно проводити тест компонентів бакової суміші на сумісність.

Застереження:

  • не рекомендується застосовувати препарат під час цвітіння культурних рослин, а також після цвітіння персика, оскільки це може спричинити опадання листя;
  • максимальна ефективність препарату проти борошнистої роси спостерігається при його застосуванні при вологості повітря не нижче ніж 70 %;
  • не рекомендується застосовувати препарат при температурі повітря вище за +25 0С;
  • якщо строки обробки пропущено і ураження рослин уже відбулося (спостерігається поява перших поодиноких візуальних ознак захворювання), протягом 2–3 днів необхідно застосовувати фунгіциди системної дії.

Тара
5 л.
Колір, матеріал, об’єм та інші властивості упаковки Товарів, які наведені на сайті ТОВ «Спектр-Агро», можуть змінюватись Виробником Товару
Контакти
ТОВ «Спектр-Агро»
Київська обл., м. Обухів, вул. Промислова, 20
+38 (067) 219-06-32
agro@spectr-agro.com
ХIТ ПРОДАЖІВ
КВС ДЖЕРСІ
Copyright © 2009 — 2024 ТОВ «Спектр-Агро».
Всі права захищені.
Натискаючи "Приймаю", ви погоджуєтеся на використання файлів cookie spectr-agro.com і сторонніх файлів cookie, а також інших аналогічних технологій для підвищення зручності перегляду, аналізу взаємодії з нашим контентом і в інших законних ділових цілях.